Beginners-les: Les van 1 uur voor de beginnende kinderen. Er is veel begeleiding bij. De kinderen worden voorbereid op het “echte” ponyrijden. Dit is een zg. doorstroom-groep, degene die het begin onder de knie hebben stromen door en maken plaats voor een nieuweling. Let op: soms is hier een wacht-lijst, dus tijdig aanmelden via e-mail. Jeugd tot 14 jaar: Lessen van 1 uur. De groepen worden samengesteld door de instructeur in overleg met de ouders.

Jeugd van 14 t/m 17 jaar: Lessen van 1 uur.

Volwassen 18 jaar en ouder: Lessen van 1 uur. Diverse niveau’s van beginnerlessen, recreatieve lessen tot en met wedstrijdgerichte lessen.

Privé-lessen: Alleen voor pensionruiters. Op aanvraag.

Verzorgpony: t/m 18 jaar. Lessen 2x per week, mogen lid worden van P.S.V. Caprilli en kunnen dan deelnemen aan ca. 5 KNHS-wedstrijden tijdens outdoorseizoen. Mogen ook deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging organiseert. Deze lessen zijn wedstrijd- en prestatiegericht, zonder het ontspannen element uit het oog te verliezen. Loopt een heel jaar.

Ponykamp: Tijdens de zomervakantie organiseren we ponykampen. Er wordt o.a. gereden, aandacht aan de theorie, spellen met en zonder pony, toiletteren, verzorging, etc..

Bosrit: Verschillende keren per jaar organiseren we een bosrit van 2 of 3 uur. Deze worden bekendgemaakt op het mede-delingenbord bij de zadelkamer, waar de ruiters zich ook kunnen inschrijven.

De lessen worden gegeven in 1 van de rijmogelijkheden die wij hebben. Er wordt alleen onder deskundige begeleiding gereden. Wij proberen mensen op een verantwoorde manier te leren paardrijden, met respect voor het paard en de medemens. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan dressuurrijden (individueel en in groepsverband), bosritten en af en toe een sprongetje. Daar veiligheid bij ons voorop staat, vinden wij het dragen van een cap HOOFDZAAK! Een goedgekeurde veiligheidscap is een must. Ook stellen wij het op prijs als de ruiters correct gekleed zijn. Alle mensen rijden op eigen risico, maar we willen deze risico’s wel zo klein mogelijk houden.

Alle lespaarden en –pony’s hebben een eigen hoofdstel en zadel, wat goed past en goed is onderhouden. Wij houden van onze paarden en pony’s en ze hebben recht op goed passend materiaal. Dit is ook weer prettig voor de ruiter, want die leert alleen maar beter rijden, wanneer hij/zij op goed materiaal rijdt

Agenda

Za 23 september Onderlinge wedstrijd
   
   
   
Ma 25 december 2017: Eerste Kerstdag: alle lessen komen te vervallen, inhalen eventueel in overleg met instructeur
Di 26 december 2017: Tweede Kerstdag: alle lessen komen te vervallen, inhalen eventueel in overleg met instructeur
Ma 1 januari 2018: Nieuw Jaar: alle lessen komen te vervallen, inhalen eventueel in overleg met instructeur
Naar boven...