De familie Steeghs is vanaf ongeveer 1975 begonnen met het lesgeven aan derden op de pony’s van de kinderen. De vijf kinderen van de familie Steeghs reden allemaal pony en zaten bij de plaatselijke ponyclub. Er was veel interesse van andere kinderen om ook te leren rijden, maar jammer genoeg hadden veel van deze kinderen niet de mogelijkheid om zelf een paard of pony te houden.

Bij de familie Steeghs heeft men een rundvee bedrijf en als hobby verschillende pony’s en paarden. Op zondagochtend werden deze pony’s beschikbaar gesteld en kreeg men, tegen een vergoeding, les van dochter Henriëtte en zoon John. De manege was langzaam uitgegroeid tot een neventak van het rundvee bedrijf. Toen het steeds drukker werd John meer en meer hippisch ondernemer naast z’n taken op het rundveebedrijf.

In 1991 is John getrouwd met de uit Well afkomstige Henriette Winkels, die zelf ook actief in de paardensport is. Henriette was secretaresse en nam na het huwelijk de administratie van het bedrijf op zich. Ook Henriette geeft met plezier les aan de klanten van het bedrijf. In november 1994 is het bedrijf verhuisd van het ouderlijk bedrijf naar de huidige accommodatie. Deze accommodatie werd omgebouwd van een rundveebedrijf naar paardenstal.

Vanaf 1999 is 'Hippisch Centrum Caprilli' helemaal zelfstandig van John Steeghs en Henriëtte Steeghs-Winkels. Meerdere ruiters die op het bedrijf hebben gereden, zijn doorgestroomd naar een eigen paard en doen het succesvol in de wedstrijdsport.

 

In 2010 is het bedrijf genomineerd voor Hippische Ondernemer van Nederland, welke wordt uitgereikt tijdens de Horse Event. Hierbij is een eervolle tweede plaats behaald.

Agenda

   
   
   
   
   
   
   
   
Naar boven...