Beginners-les: Les van 1 uur voor de beginnende kinderen. Er is veel begeleiding bij. De kinderen worden voorbereid op het “echte” ponyrijden. Dit is een zg. doorstroom-groep, degene die het begin onder de knie hebben stromen door en maken plaats voor een nieuweling. Let op: soms is hier een wacht-lijst, dus tijdig aanmelden via e-mail. Jeugd tot 14 jaar: Lessen van 1 uur. De groepen worden samengesteld door de instructeur in overleg met de ouders.

Jeugd van 14 t/m 17 jaar: Lessen van 1 uur.

Volwassen 18 jaar en ouder: Lessen van 1 uur. Diverse niveau’s van beginnerlessen, recreatieve lessen tot en met wedstrijdgerichte lessen.

Privé-lessen: Alleen voor pensionruiters. Op aanvraag.

Verzorgpony: Dit is voor onze trouwe ponyruiters. Zij worden lid van onze eigen vereniging en kunnen dan deelnemen aan 5 KNHS-wedstrijden tijdens outdoorseizoen. De kinderen rijden standaard 2 keer per week het hele jaar door. 

Ponykamp: Tijdens de zomervakantie organiseren we ponykampen. Er wordt o.a. gereden, aandacht aan de theorie, spellen met en zonder pony, toiletteren, verzorging, etc..

Bosrit: Verschillende keren per jaar organiseren we een bosrit van 2 of 3 uur. Deze worden bekendgemaakt op het mede-delingenbord bij de zadelkamer, waar de ruiters zich ook kunnen inschrijven.

De lessen worden gegeven in 1 van de rijmogelijkheden die wij hebben. Er wordt alleen onder deskundige begeleiding gereden. Wij proberen mensen op een verantwoorde manier te leren paardrijden, met respect voor het paard en de medemens. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan dressuurrijden (individueel en in groepsverband), bosritten en af en toe een sprongetje. Daar veiligheid bij ons voorop staat, vinden wij het dragen van een cap HOOFDZAAK! Een goedgekeurde veiligheidscap is een must. Ook stellen wij het op prijs als de ruiters correct gekleed zijn. Alle mensen rijden op eigen risico, maar we willen deze risico’s wel zo klein mogelijk houden.

Alle lespaarden en –pony’s hebben een eigen hoofdstel en zadel, wat goed past en goed is onderhouden. Wij houden van onze paarden en pony’s en ze hebben recht op goed passend materiaal. Dit is ook weer prettig voor de ruiter, want die leert alleen maar beter rijden, wanneer hij/zij op goed materiaal rijdt

Agenda

   
   
   
   
   
   
   
   
Naar boven...